Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Stvaranje povoljnog ambijenta za ulaganje u proizvodna radna mjesta u Bihaću nastavlja se i dalje uz podršku gradske vlasti. Posjeta bihaćkoj firmi VS-Trend , koja već dugi niz godina uspješno posluje na bihaćkom tlu još jedan je podsjetnik na znak bezrezervne podrške privrednicima i investitorima koji otvaraju vrata proizvodnji, novim zapošljavanjima ili i izvoz u 100% kapacitetu.

Upravo je i firma VS Trend iz Bihaća jedna od onih koja nastupa nasvjetskom tržištu. Zajedno sa predstavnicima italijanske grupacije PSC, i bh. kompanija VS-Trend iz Bihaća ,sa bh radnom snagom gradiće stadion za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Bio je to i povod za nedavno potpisivanje ugovora u gradskoj upravi o o formiranju konzorcija , koji će ukupno na godišnjem nivou imati ugovore za inostrano tržiste u visini 45 miliona eura.

Tim povodom Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća, posjetio je jučer proizvodne pogone firme VS Trend u poslovnoj zoni Kamenica, gdje ova firma proizvodi ventilacione sisteme za putničke brodove- kruzere.

„Firma VS Trend u potunosti je okrenuta svjetskom tržištu i kroz bh. konzorcij , firma VS Trend , uz poslovanje sa italijanskom grupacijomPSC, nastavlja projekte u brodogradnji i gradnji stadiona kao i podzemne željeznice za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Ova firma danas u Bihaću ima 25 radnika i danas smo vidjeli da su prvi radnici upućeni u Katar i da se proizvodnja u Bihaću povećava. Gradska uprava je preko javnog poziva dodijelila dvije parcela u poslovnoj zoni Kamenica za nove proizvodne pogone ove firme koja bi zaposlila novih 150 radnika „- kazao je Toromanović.