Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić danas je upriličio prijem za članice Plesnog kluba „Virus“ iz Bihaća i trenericu Dijanu Jajčević, povodom osvajanja evropskih medalja na prestižnom IDO European Show Dance Championships, koji se održavao od 09. do 12. 11. 2023. godine u Sloveniji.

Djevojke iz Plesnog kluba „Virus“ s Evropskog prvenstva u Show dance-u, donijele su dvije medalje, srebrnu u konkurenciji malih seniorskih grupa za tačku „Who iz the Alpha“, a u konkurenciji odraslih ženskih parova, Ivona Murk i Farah Jušić, osvojile su treće mjesto i bronzanu medalju.

„Prvenstvo je održano u Laškom u Sloveniji. Ispred Virusa je učestvovalo 55 igrača, dječija formacija, juniorska i seniorska grupa, te solo i duo. Rezultati su izvanredni. Najbolji su u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Juniori su igrali polufinale, osvojili su deveto mjesto. Seniori su u kategoriji malih grupa, do sedam igrača odvojili svjetsko srebro. Duo Ivona i Farah su osvojile bronzu, te Ivona solo je osvojila sedmo mjesto na Evropskom prventvu“-rekla je trenerica Plesnog kluba „Virus“ Dijana Jajčević.

Članica Virusa, konkretnije male seniorske grupe Sara Midžić navodi da su pripreme za ovo prvenstvo bile izuzetno teške i naporne, ali je rezultat opravdao uložene napore.

„Takmičenje je bilo izvrsno, a konkurencija veoma teška. Mi smo se plasirale u finale i kada je došla ta dodjela, proglasili su nas za drugoplasirane, odnosno vicešampione Evrope. Sreća je bila ogromna. Odbranile smo prošlogodišnji rezultat, tako da našoj sreći nema kraja“.-kaže Sara Midžić.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, navodeći kako je uvijek ugodno družiti se s mladim bihaćkim sportašima, rekao je da su rezultati Plesnog kluba „Virus“, ne samo oni ostvareni na posljednjem prvenstvu, već i posljednjih 20 godina, vrijedni pažnje i podrške.

„Danas sam im prenio da je neupitna podrška Grada Bihaća, da i dalje rade na sebi, da i dalje predstavljaju Grad, onako kako su to i do sada činili i sigurno da će i uspjesi dolaziti, onako kako je to bilo i do sada. Naravno da one imaju veće ambicije i ta želja za većim usopjesima i boljim rezultatima je nešto sasvim normalno. Rad, koji oni ulažu u sebe, koji Dijana ulaže u cijeli kolektiv, normalno da daje rezultate i kao proizvod toga dolaze sve ove medalje“.-rekao je gradonačelnik Sedić.

Bihaćke plesačice nemaju previše vremena za slavlje i uživanje u ostvarenim rezuzltatima, jer već u nedjelju učestvuju na plesnom kupu u Splitu, a 29. novembra šest članica „Virusa“ putuju u Belgiju, gdje će se održati Svjetsko prvenstvo u savremenom baletu.

(radiobihac.com)