Pozitivan način rada is prošlog mandata, kad je međustranački, humanitarno djelovalo pet razlučitih političkih partija, bez obzira na bilo koje razlike, nastavilo se i mandatu aktuelnog saziva GV Bihać, tačnije na danas održanom sastanku.

Tad su predstavnici Foruma mladih ispred SDU, SBB, A-SDA, SDP i HDZ 1990, pokazali kako se međustranački može djelovati bez razmirica i sukobljavanja, koja su tipična za odnos različitih političkih partija.

Ovog mandata je ponovo pokrenuta ista inicijativa, ispred Građanskog saveza, ali je poziv bio proširen na sve politički aktivne partije u gradu Bihaću, tačnije sve one koje su se našle na lokalnim izborima 2016., uključujući i nezavisne kandidate. Ovog puta, pored Građanskog saveza, akciji su se priključile partije: A-SDA, SDP, Glas naroda i nezavisna kandidatkinja Silvana Behić.

“Ovo je sad postala zajednička humanitarna inicijativa ispred ove grupe stranaka i kandidata, a nadamo se da će i u budućnosti dolaziti do realizacije ovahvih akcija. Pored očito jasnog cilja, pomoći socijalno ugroženim potrodicama, šaljemo i poruku pozitivne međustranačke suradnje. Kad je cilj humanitaran nema mjesta razmiricama”-istaknuto je na današnjem sastanku.