Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Još jednom su bihaćka preduzeća pokazala društvenu odgovornost prema mladim sportistima.

Naime u subotu se na Palama održava Državno prvenstvo u kickboxingu na kojem će učešće uzeti i KBS FAVORIT BH iz Bihaća.

Odlazak na prvenstvo je neupitno zahvaljujući bihaćkoj mljekari MEGGLE i kablovskoj televiziji MISSNET koji su obezbjedili polovinu potrebnih sredstava za učešće našeg kolektiva koji je prošle godine na Državnom prvenstvu u disciplini K1 osvojio titulu najboljeg kluba.

Kako kažu iz kluba za Biscani.net portal, u ovom timu imaju osvajače medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava i kupova (Ema Bajrić , Ajla Vojić , Rasim Alunović) koji će zahvaljujući upravo našim privrednicima pokušati izboriti svoj opstanak u kickboxing reprezentaciji BiH.

Naš rad su pored privrednih giganata poput Meggle-a i MISSnet-a prepoznali i druge firme (picerija CITY, ROYAL auto, DEDIĆ prom, BEGOVIĆ d.o.o, caffe PASARELA, club THE BEST, auto djelovi MEŠAN, SMM Turija, AUTO OMIĆ, BH TELECOM, slastičarna ORIJENT) koji pomažu da u Bihać donosimo vrhunske sportske rezultate.

Podršku imamo i od gradskih i kantonalnih vlasti, no međutim bez pomoći naših privrednika ne bi mogli dostojanstveno predstaviti naš klub i grad na domaćoj i međunarodnoj spremi. Stanje u sportu je teško i većinom su problemi finansijske prirode, a naše pripreme i odlasci na takmičenja nisu ni blizu normalnih uvjeta za rad kako to rade drugi kolektivi iz regije, ali u sistemu kojem živimo imamo sreću da su gore navedeni privrednici prepoznali naš rad i zahvaljujući njima imamo bar minimum uslova za odlazak i nastup na takmičenja, izjavio je za BISCANI.NET portal Rinaldo Pikoloti – trener KBS FAVORIT BH.