Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon što su predstavnici Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH na čelu sa direktorom Fikretom Kubatom polovinom aprila ove godine posjetili Gradsku upravu Bihać, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Senadom Tutićem, direktorom Centra za socijalni rad Bihać posjetio je roditeljsku kuću u Sarajevu.U razgovoru sa direktorom Kubatom upoznao se sa radom Udruženja i roditeljske kuće koja je otvorena u aprilu 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

“Posjedujemo 700m² korisnog prostora, od toga 10 porodičnih apartmana sa kupatilom, zajedničku kuhinju i dnevni boravak, multifunkcionalnu salu sa igraonicom, vešeraj, krovnu terasu i uređene zelene površine sa prostorom za relaksaciju i igru. Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje. Do sada je u Roditeljskoj kući boravilo preko 100 porodica, što čini oko 80% iskoristivog kapaciteta roditeljske kuće” – kazao je Kubat, zahvalivši na podršci Grada Bihaća radu i aktivnostima Udruženja Srce za djecu u proteklom periodu.

U proteklom periodu u roditeljskoj kući boravile su i porodice iz Unsko-sanskog kantona, odnosno Grada Bihaća, a simbolična novčana podrška koja je donirana, prema riječima gradonačelnika Fazlića, prvi je korak ka konkretnijoj podršci Grada Bihaća ovom udruženju u narednom periodu.

“Roditeljska kuća velika je humana misija koja uistinu pomaže porodicama čija su djeca nažalost oboljela od malignih bolesti i Grad Bihać kroz rebalans budžeta podržati će rad Udruženja i boravak porodica kojima je roditeljska kuća drugi dom i mjesto koje pruža optimizam i nadu u izlječenje njihovih najmilijih”- kazao je gradonačelnik Fazlić.