Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U sklopu obilježavanja Dana branilaca Bihaća, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa ratnim komandantima Hamdijom Abdićem i Mirsadom Selmanovićem, obišao je spomen sobe koje su vlastitim sredstvima i neizmjernim trudom osmislili i opremili nekadašnji pripadnici 5.korpusa Armije R BiH Mehrudin Dedić i Osman Sulić.

Zahvalivši se Suliću i Dediću na entuzijazmu i želji da otrgnu od zaborava dešavanja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, gradonačelnik Fazlić kazao je da nakon 22. godine od završetka rata konačno došlo vrijeme da se pokrene priča o izgradnji spomen sobe bihaćkih brigada, odnosno učenika odbrane tadašnjeg Bihaćkog okruga.

„Mi trebamo da budemo zahvalni svima onima koji na ovaj i sličan način baštine tradiciju Armije RBBiH i omogućavaju da mladi naraštaji se upoznaju sa sa istorijom,odnosno da upoznaju ko je branio naš grad i državu BiH. Ono što mi kao vlast moramo učiniti jeste sistemski rješiti pitanje izložbenog prostora koji bi na jednom mjestu okupio sve eksponate iz odbrambeno-oslobodilačkog rata“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Podršku namjeri gradskih vlasti da sistemski rješe izložbeni prostor u narednom periodu dali su i ratni komandanti Mirsad Selmanović i Hamdija Abdić, koji su istakli da Sila nebeska zaslužuje spomen sobu koja će narednim generacijama prenositi poruku da je 5.korpus Armije R BiH odbranio tadašnji Bihaćki okrug, a kasnije krenuo u oslobađanje države BiH.

https://www.facebook.com/GRADBIHACBiH/videos/777497929042188/