Premijer USK, Mustafa Ružnić, s nekoliko ministara i skupštinskih zastupnika boravio je danas u radnoj posjeti Općini Sanski Most. Tokom posjete, skupa s općinskim načelnikom, Farisom Hasanbegovićem, obišao je nekoliko projekata koji su finansirani sredstvima Vlade Unsko sanskog kantona. Vlada USK već dugo vremena ima odličnu saradnju s Medžlisom Islamske zajednice Sanski Most, a jedan od projekata koji je zajednički realiziran jeste uređenje unutrašnjosti Hamzibegove džamije…

Kantonalni zastupnici koji dolaze iz Sanskog Mosta inicijatori su cijelog niza projekata za koje su sredstva osigurana u kantonalnom budžetu. Vlada USK-a uz to već godinama kroz dobru saradnju s bihaćkim Muftijstvom podržava i rad MIZ Sanski Most a posljednje je uređenje Hamzibegove džamije u ovom gradu. Prema riječima premijera Ružnića uspješna saradnja nastavit će se i u drugim projektima u budućnosti.

Premijer USK je potom u pratnji svojih domaćina prisustvovao aktivnostima poribljavanja rijeke Sane i njenih pritoka od strane članova Društva sportskih ribolovaca „Devet rijeka“.

Vlada USK je za potrebe ovog poribljavanja izdvojila pet hiljada maraka. U nastavku posjete Sanskom Mostu premijer Ružnić i predstavnici kantonalne vlasti posjetili su Sportski centar ‘Mahala’ koji se gradi novcem iz Budžeta USK, te selo Čirkiće gdje se realizira značajan infrastrukturni projekat.

(rtvusk.ba)