Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U ranim jutarnjim satima, prema našem vremenu, sportski svijet izgubio je jednog od svojih najsvjetlijih sjaja. Zuhdija Smajić-Zuko, dugogodišnji član i nekadašnji Upravnik Zrakoplovne škole Aero kluba “Bihać”, preminuo je u St. Louisu, Sjedinjene Američke Države.

Zuko je ostao upamćen kao najuspješniji bihaćki padobranac u historiji, instruktor padobranstva, te osvajač brojnih medalja, nagrada i priznanja kako na domaćoj sceni, tako i u SAD-u. Njegovo sportsko umijeće nije prolazilo neprimjećeno, čime je donosio ponos ne samo svojoj zemlji, već i Aero klubu “Bihać”.

Osim što je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zuko je ostvario značajan utjecaj u podučavanju padobranstva te je bio mentori mnogima koji su koračali njegovim stopama. Njegova predanost sportu rezultirala je i međunarodnim priznanjima, potvrđujući njegovu iznimnu vještinu i posvećenost.

Aero klub “Bihać” izražava najiskrenije saučešće porodici preminulog Zuke. Njegova prisutnost ostavit će neizbrisiv trag u svijetu padobranstva, a sjećanja na njega ostat će živa među članovima kluba i prijateljima koji su ga poznavali.