Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U Gradskoj upravi Bihaća održana je prezentacija Idejnog projekta rekonstrukcije stare kuglane u Bihaću za potrebe Coworking centra. Prezentaciji su pored gradonačelnika Šuhreta Fazlića, prisustvovali Samir Jodanović, direktor Razvojne agencije USK-a, Ada Lipovača, šef Odjela za izradu i implemenetaciju projekta RA USK-a, Alen Zulić, direktor Kulturnog centra. Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika i Miron Ibrahimpašić, arhitekta koji je izradio idejno rješenje.

U 3D animaciji prikazan je izgled Coworking prostora koji bi trebao imati 300 m2 namijenjenih za mlade ljude koji se bave informatikom, web tehnologijama, kreativnom industrijom, arhitektima i ostalim mladim ljudima koji žele biti dio Coworking zajednice i raditi u novom konceptu rada i novom obliku poduzetništva koji se temelji na umrežavanju, kolaboraciji i razmjeni znanja i iskustva.

Kako je istaknuto na prezentaciji Coworking centar treba da okupi mlade ljude srodnih djelatnosti na jednom mjestu i kroz osmišljene programe neformalnog i formalnog druženja, panele, edukacije i ostale sadržaje pruži podršku ovoj zajednici u generiranju novih vrijednosti, podupiranju poduzetničkih ideja, jačanju određenih sektora, ali i omogućavanja ekonomičnog uredskog prostora i stvaranju prilika za samozapošljavanja i olakšavanja korištenja uredskog prostora mikrofirmama, freelancerima i digitalnim nomadima.

Podršku ovom projektu dati će i Gradska uprava Bihaća, a u narednom periodu definisati će se načini finanaciranja i realizacije ovog jedinstvenog projekta na području grada Bihaća.