Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U posljednjih nekoliko godina ovo je već treći slučaj postavljanja eksplozivne naprave ispred porodične kuće ili nekog poslovnog objekta u Bihaću.

Već nam je dobro poznato da ovo nije prvi put da se u Bihaću dešavaju ovake stvari.

U posljednjih nekoliko godina, ovo je već treći put, samo je ovaj put sve prošlo bez ikakvih posljedica za razliku od predhodna dva gdje su poginule dvije osobe, a jedna teško povrijeđena.

Sjećamo se da je eksplozivna naprava postavljena u “Hadžiabdića mahali” u Bihaću i to na štandu gdje su se prodavale jagode.

Nažalost, u ovom slučaju poginula je Sabina Dulić (37), a njena rodica Izeta Dulić je teško povrijeđena. Napominjemo da počinitelj ovog djela još nije otkriven.

Drugi slučaj desio se u ulici “Bihaćkih branilaca” ispred advokatske radnje poznate advokatice Jasmine Koričić.

Bomba je postavljena na ulazna vrata i prilikom otvaranja vrata od kancelarije, bomba je eksplodirala i usmrtila advokaticu. Policija je pronašla osumnjičenog i postupak je trenutno na sudu.

Bomba je postavljena na ulazna vrata i prilikom otvaranja vrata od kancelarije, bomba je eksplodirala i usmrtila advokaticu. Policija je pronašla osumnjičenog i postupak je trenutno na sudu.

Kako se neslužbeno saznaje, jučer se policijskoj upravi obratio Z.N. (1952), vlasnik poznate bihaćke slastičarne “OZIMICE – KOD TROVE” i rekao da se ispred njegove porodične kuće u strogom centru grada (ulica Bosanskih Banova) nalazi kartonska kutija u kojoj se nalazi bomba, javlja krajina.ba

Policija je izišla na lice mjesta gdje je napravila uviđaj i otklonila svaku opasnost. U policiji je ovo okarakterisano kao slučaj izazivanja opće opasnosti.

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić nema je potvrdila da je prije pronalaska bombe u svom dvorištu, vlasnik Z.N. dobio prijeteće sms poruke.

Još uvijek ne znamo ko je počinioc ovog kaznenog djela.

Šta se ovo dešava u Bihaću, zašto je ovakav tip zastrašivanja sve prisutniji u posljednjih nekoliko godina, hoće li se ovaj put pronaći počinioc ovog kaznenog djela, ostaje nam da vidimo u nekom narednom periodu, ali jedno je sigurno, Bihać više nije tako siguran grad, kaakv je nekad bio. Da li je to zbog nas samih, zbog velikih financijskih problema ili strukture stanovništva koja se itekako promijenila u posljenjih 20-tak godina, ne znamo, ali vjerujemo da će se policija Unsko-sanskog kantona potruditi da ovaj grad u narednom periodu učini što sigurnijim.