Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon niza neuspješnih pregovora kako sa stranim investitorom tako i sa domaćim ljudima koji su se bili spremni uhvatiti ukoštac sa nagomilanim problemima unutar nogometnog kluba Jedinstvo, u posljednjim danima 2017. godine Bihaćki gradonačelnik i Uprava posrnulog bihaćkog prvoligaša pronašli su privremeno rješenje za predstojećih šest mjeseci.

Uprava kluba ostaje, a uz pomoć Grada ‘užarenu’ klupu Jedinstva preuzet će nekadašnji reprezentativac BiH Safet Nadarević. Nadarević je na posljednjoj sjednici Upravnog odbora imenovan za šefa stručnog štaba, dok će njegovi pomoćnici biti Selam Tulić i Ratomir Mihić, te trener golmana Pašaga Gogić.

Grad Bihać preuzeo je na sebe financijisku podršku s kojom će se radti i na pojačanjima za proljetni dio sezone kako bi se krenulo u gotovo nemoguću misiju, a to je opstanak u društvu prvoligaša.

Uprava kluba, novi stručni štab, ali i predstavnici Grada u prvi danima nove 2018. godine sjest će za sto i pokušati pronaći najbolje riješenje s kojim bi svi bili zadovoljni. Tu se prvenstveno misli na nogometaše koji jesenji dio sezone zbog nagomilanih dugova nisu htjeli igrati, ali razmatrat će se i eventualna pojačanja s kojima bi se krenulo u borbu za opstanak.

Ovakav rasplet događaja čini nam se u ovome trenutku je možda i najprihvatljiviji, jer da bi se klub dao u ruke stranim investitorima treba prvo stvoriti sve predulove, od infrastrukture, koja nije u vlasništvu Jedisntva, pa do zakonskih i pravnih okvira. Robert Kralj, koji se spominjao kao najozbiljni zainteresirani ulagač odustao je zbog navedenih razloga, pa u takvim okolnostima da ne bi došlo do gašenja kluba ovo rješenje se nameće samo po sebi.

Zanimljivo će biti pratiti razvoj događaja u proljetnom dijelu sezone, jer situacija u kojoj je danas Jedinstvo je i više nego teška. Nadamo se da s novom godinom dolaze i bolji dani za bihaćki klub.