Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Saradnja na razvojnim projektima i stvaranje što boljih uvjeta za život građana, osnovne su teme o kojima su danas razgovarali načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević i novoizabrani gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić. Prva radna posjeta od imenovanja na mjesto bihaćkog gradonačelnika, kako je istaknuto, imala je za cilj pokretanje bolje saradnje i uvezivanje dviju najmnogoljudnijih općina koje imaju niz zajedničkih interesa.

-„Hiljadu je razloga za ostvarivanje intenzivnije i značajnije saradnje između Bihaća i Cazina. Bez obzira što smo isti kanton, ovi gradovi u narednom periodu mogu ostvariti neke zajedničke projekte i saradnjom i zajedničkim nastupom ostvariti još bolje uvjete za život i u Bihaću i u Cazinu. Nezadovoljan sam i kao gradonačelnik Bihaća i kao Krajišnik odnosom centra države prema ovom kraju i želim da se organizujemo ovdje u Bihaću i Cazinu odnosno Unsko- sanskom kantonu i da jasno prenesemo tu poruku vlastima u Sarajevu. Naravno da ćemo tu saradnju proširiti i na ostale općine jer imamo jedan zajednički interes, a to je bolji i kvalitetniji život svih naših građana“, istaknuo je gradonačelnik Fazlić.

Prvi ljudi Cazina i Bihaća složili su se da će u narednom periodu biti dosta mogućnosti koje zajedničkim snagama mogu biti iskorištene za najbolje rezultate.

-„Bio je ovo koristan i značajan sastanak, jedan konkretan razgovor. Složili smo se da je veliki potencijal u saradnji Cazina i Bihaća. Mi nemamo nikakvih dilema kada je u pitanju stvaranje sinergije i udruživanje snaga koje će biti od koristi za sve građane u našoj regiji. Naš potencijal je u zajedničkim nastupima kada je u pitanju lobiranje za razvojne programe kod međunarodnih institucija, ali i kod viših nivoa vlasti. Mislim da uz takav pristup možemo ostvariti značajne iskorake. Važno je da postoji volja i da nema dilema kada je u pitanju razvoj ove saradnje kojoj se izuzetno radujemo. Naše granice su samo administrativne i drago mi je da dijelimo jedan zdrav način razmišljanja kada je posao u pitanju“, kazao je načelnik Ogrešević.