Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Mr.sci. Izudin Saračević, primio je jučer, u Bihaću, Rezidentnog predstavnika UNDP-a i Rezidentnog koordinatora UN-a u Bosni i Hercegovini.

Redidentni predstavnik Yuri Afanasiev, uoči odlaska iz Bosne i Hercegovine, došao je u oproštajni posjet Unsko-sanskom kantonu te iskazao zadovoljstvo saradnjom koju su ostvarili i rezultatima provedenih projekata u ovom dijelu BiH.

– Ovo je najbolji Kanton za saradnju. Ovdje smo imali najviše ulaganja, a najviši udio ulaganja znači najviši stepen interesovanja za neko područje, kazao je Afanasiev.

Premijer Saračević i Rezidentni predstavnik UNDP-a Afanasiev potpisali su Okvirni sporazum o saradnji Vlade Unsko-sanskog kantona i UNDP, kojim se obavezuju na saradnju u predstojećem periodu.

– Ja odlazim, ali Misija ostaje. Na godišnjem nivou ulagat ćemo oko tri miliona na području Unsko-sanskog kantona, kazao je Afanasiev.

U nastavku posjete Bihaću Rezidentni predstavnik UNDP-a i Rezidentni koordinator UN-a u Bosni i Hercegovini  Yuri Afanasiev i premijer USK mr.sci. Izudin Saračević, sa direktorom Bolnice u Bihaću Smailom Derviševićem i ministrom zdravstva u Vladi USK Ibrahimom Kajtazovićem, obišli su  Bolnicu i posjetili  odjele koji su obnovljeni i one koji su završnoj fazi obnove.

/BISCANI.NET