Piše: Biscani.net

U znak sjećanja na tragično preminulu dr. Azru Spahić, roditelji, Aida Spahić i Goran Spahić, su zasadili šest sadnica japanske trešnje na novo uređenoj Gradskoj otoci u Bihaću. Ovaj poseban čin predstavlja dar koji su posvetili Gradu Bihaću i svim dobrim ljudima, kako bi očuvali uspomenu na svoju kćerku.

Dr. Azra Spahić uvijek se isticala svojom strašću za zaštitu planete Zemlje i brigu o ekologiji. Već od najranijih dana postala je članicom Unskih smaragda, zalažući se za očuvanje prirode.

Japansku trešnju su odabrali kao simbol njezine ljubavi prema prirodnoj ljepoti. Dr. Azra Spahić često je posjećivala Gradski park u Bihaću gdje su već bile zasađene japanske trešnje. Također je planirala posjetiti Japan u vrijeme cvjetanja trešanja sljedeće godine.

Japanska trešnja simbolizira ljepotu, čistoću, buđenje i prolaznost života. Zasađeno je šest sadnica, kako bi se očuvala uspomena na nju i njen doprinos svijetu. Njeni roditelji vjeruju da će djeca Mak, Uma, Ema, Miyah, Walker i Summer, uvijek čuvati uspomenu na svoju tetku i neće dopustiti da bude zaboravljena.

Zahvalnost izražavaju Jasmini Velić-Imširović iz Zavoda za prostorno uređenje Bihaća i radnicima Komrada, s posebnim priznanjem Azrinoj prijateljici Mersihi Dzafic, koja je nesebično pomogla u ostvarivanju njihove želje. Dr. Azra Spahić će zauvijek ostati prisutna u srcima svojih roditelja i porodice, te će njezina strast za očuvanjem prirode nastaviti živjeti kroz ove prekrasne japanske trešnje.

Bihać i Bišćani zauvijek će pamtiti ovu dobru dušu, našu Bišćanku, koja nas je prerano napustila, čuvajući njezinu uspomenu kroz zasađene japanske trešnje.

(Biscani.net)