Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vijećnik koji je proteklo vrijeme vrlo “glasan” na društvenim mrežama povodom aktuelne situacije kada je u pitanju migrantska kriza je još jednom objavom uzburkao javnost, prenosi 24h.ba

Naime, izrevoltiran činjenicom da u Bihać svaki dan pristižu novi migranti objavio je statust na svome Facebook profilu “Sutra zovem direktora Centrotransa, ako nastave dovoziti migrante, blokiraćemo liniju!!! Isto važi i za Talgo!!!”

Fotografija Davuda Hajdarevica.

Ovu javnu objavu je podržalo velik broj njegovih sugrađana te mu itekako dali podršku nakon što je u istoj objavi komentirao “Morate mi svi pomoći”.

Fotografija Davuda Hajdarevica.

Ramić: “Mektiću, svaka ti čast, podnesi ostavku !!!”

Nako što je u medijima procurila informacija da je oko stotinu migranata koji su prevezeni u Trnovo iz Bihaća napustili su centar i vratili se u Bihać, gradski vijećnik iz Bihaća Sej Ramić je putem društvenih mreža reagirao i potaknuo velik broj komentara Krajišnika.

Pored toga što je ovaj bihaćki vijećnik tražio ostavku Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, tražio je od svojih Facebook prijatelja, sugrađana da se u ponedjeljak, 13.08. svi skupa okupe na gradskom trgu u Bihaću u znak protesta na situaciju migrantske krize koja je zahvatila najviše grad Bihać.

“Mektiću, svaka ti čast! PODNESI OSTAVKU!!😈😈😈
Ne može se više čekati, prave očigledno Geto migranata od nas! Pozivam građane Bihaća da se 13.8.ponedjeljak okupimo na gradskom Trgu u 12 sati i borimo za Bihać! Objaviću naknadno detalje!” stoji u statusu na privatnom profilu bihaćkog vijećnika Sej Ramić.

Oko stotinu migranata koji su prevezeni u Trnovo iz Bihaća napustili su centar i vratili se u Bihać

U Azilantski centar Delijaš u Trnovu nedavno su prevezena 93 migranta iz Bihaća, saopćeno je tada iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Riječ je bilo o migrantima koji su boravili u parkovima i na zelenim površinama u urbanom dijelu Bihaća.

Oni su tada autobusima prevezeni u Delijaš, kojim upravlja Ministarstvo sigurnosti BiH, koje je i osiguralo prevoz za migrante.

U saopćenju je tada navodeno da će migrantima biti osiguran adekvatan smještaj, potrebna zdravstvena zaštita, te drugi uslovi neophodni za human boravak dok u BiH ne bude riješen njihov status na osnovu podnesenog zahtjeva za azil.

Ništa sporno ne bi bilo da jučer za Glas Srpske, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, govoreći da zakonski ne postoji prepreka za radno angažovanje migranata nije izjavio da su se ista ta 93 migranta vratila u Bihać.

– Najbolji odgovor vam je činjenica da smo mi prije nekoliko dana 93 migranta iz Bihaća koji su tamo bili pod vedrim nebom i po parkovima vratili u prihvatni centar u Trnovo, ali oni su se tu okupali, malo doveli u red i potom napustili centar i otišli za Bihać da pokušaju preći granicu sa Hrvatskom. Dakle, oni ne žele uopšte da budu ovdje, a kamoli da beru voće – kaže Ujić za Glas Srpske.

Hoće li vlast u USK napokon reagovati i krenuti sama rješavati problem sa migrantima ostaje da vidimo.