Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona Šemsudin Dedić razgovarao je danas u Bihaću sa Alom Hudišićem, mladim vijećnikom iz Velike Kladuše.

Hudišić je ovih dana javno skrenuo pažnju Elmedinu Konakoviću na njegovu potpunu neupćenost u krajiške političke prilike zbog čega se našao na meti Kantonalnog odbora A-SDA. Prije svega, A-SDA je Hušidićevo podsjećanje na rahmetli oca ubijenog od strane autonomaša okarakterisala kao „iznošenje nebuloza“, te je minimalizovala njegovu ratnu tragediju, uz tvrdnju da „ima nas koji nosimo iste ili veće rane“.

„Već odavno pojedinci su zaboravili na bilo kakvu odgovornost prema javno izrečenoj riječi. Na našem kantonu svakodnevno razni politikanti iznose uvrede, laži i manipulacije. Imamo situaciju da opozicija uopće ne koristi argumente već isključivo niske udarce. Valjda nigdje kao kod nas ne cvjetaju lažni portali na kojima se niko ne zamara činjenicama. Mi to donekle trpimo, ali u trenutku kad se neko drznuo da ovakve uvrede uputi šehidskom djetetu ja mislim da najmanje što sam mogao uraditi jeste da mu lično pružim podršku“, rekao je Dedić.

Kako je rekao Dedić, SDA je ponosna na svoje mlade članove koji se ne boje govoriti istinu. „Ale je samo reagovao na jednu laž koja se njega, kao nekog kome su sjedbenici Fikreta Abdića ubili oca, tiče lično. Neshvatljiva je za mene ovakva agresivna reakcija A-SDA. Imam razumijevanje prema političkoj borbi, ali mislim da u našem društvu moraju postojati određene svetinje. Naši šehidi su jedna od njih i SDA nikad neće dopustiti da ih se stavlja u bilo kakav politički kontekst“, zaključio je.

(Izvor: Služba za odnose s javnošću SDA USK)