Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Mi smo ponudili adekvatnu pomoć svima ukoliko za tim bude bilo potrebe, rekao je.

Banja Luka je spremna da pomogne Bihaću kako bi se što prije sanirale posljedice poplava, naglasio je gradonačelnik tog grada Draško Stanivuković.

– Obavio sam telefonski razgovor sa gradonačelnicom Bihaća, Jasminom Ćoralić, prilikom kojeg sam izrazio solidarnost zbog nepogoda i nedaća koje su zadesile ovaj grad i ponudio nesebičnu pomoć i podršku Banje Luke, kako bi se posljedice poplava brzo sanirale – kazao je Stanivuković.

Kako je naveo, Banja Luka je grad koji razumije, grad solidarnosti i ljubavi, te je uvijek tu da pruži podršku i pomoć kada je ona potrebna.

– Bio sam u kontaktu sa gradonačelnikom Prijedora. Banja Luka misli o svakoj regiji, koja je ugrožena. Mi smo ponudili adekvatnu pomoć svima ukoliko za tim bude bilo potrebe – kazao je on, te je dodao da je u Kozarskoj Dubici došlo do popuštanja nasipa, pa je Banja Luka poslala 10.000 vreća sa mašinom koja služi za punjenje tih vreća.

– Prijedoru su potrebne pumpe za ispumpavanje vode, pa ćemo i tu odreagovati, a u kontaktu smo sa ključnim ljudima iz tog sektora – saopćio je Stanivuković.

(avaz.ba)