Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kriminalitet

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

  • Dana 01.06.2017.godine PS putem telefona obratilo se medicinsko osoblje DZ Bihać i prijavili da je u prostorijama DZ Bihać, H.I rođen 1967.godine fizički napao I.A.rođen 1961.godine. Daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.
  • Dana 01.06.2017. godine PS obratila se D.I rođena 1975.godine koja je prijavila lice D.E. rođen 1958.godine, da ju je prisilio na spolni odnos. Uviđaj na licu mjesta te daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Silovanje“ nastavlja istražitelji SKP MUP.

Cazin

Dana 01.06.2017 godine PS obratila se radnica pekare „NS 2“, koja je prijavila lice C.H. rođen 1999. godine da je unutar pekare u vidno alkoholiziranom stanju razbio staklo vitrine. Uviđaj na licu mjesta i daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Oštećenje tuđe stvari“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Bosanska Krupa

Dana 01.06.2017.godine PS obratio se O.J. rođen 1947.godine , koji je prijavio da mu je iz pomoćnog objekta otuđen trimer. Daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Krađa „ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanska krupa.

Velika Kladuša

Dana 01.06.2017.godine PS obratio se K.H. rođen 1963.godine da je iz kuće njegove majke K.A. otuđen novac. Uviđaj na licu mjesta i daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Javni red i mir

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 2 puta a policijski službenici su u svim slučajevima intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  • Bihać– 1 narušavanje – “ Izazivanje osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo i Ne postupanje po zakonitom zahtjevu ovlaštenog lica“
  • Cazin – 1 narušavanje – „Ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži ili vodi opasnu životinju koja drugog može prestrašiti ili povrijediti“

Bezbjednost saobraćaja

Na području USK-a dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede i jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

  • Bihać – 3 saobraćajne nezgode ( 1 lice zadobilo LTP)
  • Bosanski Petrovac– 1 saobraćajna nezgoda
  • Cazin – 2 saobraćajne nezgode
  • Bosanska Krupa– 2 saobraćajne nezgode ( 2 lica zadobilo LTP i 1 lice zadobilo TTP )