U Cazinu je održana promocija knjige “U trostrukom obruču” autora dr. sc. Franje Jurića. Ovaj događaj okupio je brojne ljubitelje pisane riječi i znanstveno istraživačkog rada, ovoga puta, tematski vezanog za posljednji rat na prostorima BiH 1992.-1995.

Na promociji su prisustvovali brojni gosti, među kojima su bili premijer USK Mustafa Ružnić, kantonalni ministar Esad Bašagić te predstavnici zakonodavne vlasti Grada Cazina, zajedno s mnogim drugima.

Autor knjige, dr. sc. Franjo Jurić, srdačno se zahvalio svim dragim gostima koji su podržali promociju.

Ova knjiga predstavlja njegovo novo znanstveno istraživanje, koje je sada dostupno u obliku knjige pod nazivom “U trostrukom obruču”. Autor je izrazio svoju z ahvalnost što je mogao predstaviti svoju knjigu prisutnima.

Moderator promocije je bio gospodin Admir Čavkić, a promotori knjige: Almir Kurtović, prof. Bahrudin Beširević i sam autor, dr. sc. Franjo Jurić.

Promotori su istakli veliku važnost ove knjige kao znanstveno istraživačkog rada dr. Jurića kako za širu čitalačku publiku, tako i za suvremenu Bosnansko – hercegovačku historijografiju. Na poseban način su istakli vrijednost arhivskoga gradiva na kojem je rađena ova knjiga i više od 200 dokumenata koji po prvi puta govore o događajima na prostoru nekadašnjeg Okruga Bihać, a koji su pisani u civilnim i vojnim ustanovama tzv. Republike Srpkse Krajine i njihove vojske.