Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kolege sa portala, islam-live.net, su objavile priču učenika Medrese, odnosno apel na sve džematlije, sugrađane i sve one koji mu mogu pomoći. Apel prenosimo u cjelosti:

DŽEMATLIJA DŽEMATA TURIJA-VRSTA Imširović Ago zahtjeva da se zabrani obavljanje vjerske dužnosti džematliji i učeniku cazinske medrese Erminu Vojiću u žžamiji Turija-Vrsta, u protivnom će se on i nekoliko kuća s kojima on može manipulirati ispisati iz džemata.

O ovome svemu me upoznao imam džemata Eniz ef. Baltić i predsjednik džematskog odbora Jusuf Smajić. Ja svoje vjerske dužnosti idem obavljati u druge džemate. Prošle godine na obilježavanju dana MZ Turija-Vrsta sam mijenjao efendiju Eniza Baltića, gdje me je član građevinskog odbora izgradnje stadiona Mrežnica Jasmin Imsirović vrijeđanjem i psovkom otjerao sa manifestacije i tu je intervenisao MUP-USK.

Sve je počelo zbog ne suglasica oko izgradnje stadiona Mrežnica u Turiji. Izgradnju su počeli na parceli koju su koristi većina ljudi kao i ja. Ovo je samo jedan od problema koje imam sa mještanima žzemata Turija-Vrsta. Isti Ago Imsirović je prošle godine u aprilu na putu ispred moje kuće zamahnuo lopatom da udari moju majku, gdje je intervenisala i policija. Inače sam doseljenik iz MZ Orašac gdje me i stim vrijeđaju vrati se u Orašac nije ti mjesto ovdje. Ja molim sve one koji pročitaju ovaj članak, a koji mogu utjecati na ova dešavanja da pomognu da ovoj agoniji dođe kraj. O svim ovim dešavanjima je upoznat MUP-USK.

Ermin Vojić