Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uređenjem trga Maršala Tita u Bihaću, ukinuto je taksi stajališe, zbog čega vozači okupljeni u Udruženju taksi vozača iz Bihaća, od gradskih vlasti traže sličnu lokaciju u centru grada u blizini pješačke zone. Osim ovog, problem su i neadekvatno obilježena taksi stajališta, na koja iz neupućenosti parkiraju građani i na taj način remete radnu rutinu taksista…

Bihaćki taksisti, okupljeni u Udruženju taksi vozača Bihać, na miran način, transparentima, skreću pažnju na činjenicu da više ne mogu koristiti lokaciju na platou ispred Univerzitetske biblioteke, zbog čega im je promet, kako tvrde pao za čak 50%. Kako nam je kazao predsjednik Udruženja taksi vozača u Bihaću Zarif Zulić, Gradsko vijeće je ukinulo taksi stajalište na trgu Maršala Tita i time se prepolovio prihod oko 50%, jer su, kako kaže, ljudi naučili na ovaj dio i prije rata gdje je taksi stajalište bilo. Zulić smatra kako ne može biti grad bez taksi stajališta u centru grada.

Emin Burzić radio je dugi niz godina u Evropskoj uniji kao vozač kamiona. Odluku da se vrati kući pratila je i potreba za novim radnim angažmanom. Kao taksista već šest mjeseci smatra da Grad Bihać koji gradi imidž turističkog centra, mora imati stajalište za taksiste u blizini najveće pješačke zone.

Inače u gradu Bihaću postoji više lokacija koje su rezervisane za taksiste. Problem je što većina njih nije adekvatno obilježena. Iz Gradske uprave tvrde, da su uvaženi svi prijedlozi za nove lokacije po želji taksista koje će biti razmatrane na nekoj od narednih sjednica Gradskog vijeća.

Pomoćnica gradonačelnika za ovu oblast Vildana Zulić tvrdi da pripremaju prijedlog nove lokacije taxi-stajališta u samom centru grada. Dodaje da nadležne službe, preduzeća i institucije rade na rješavanju ovog problema, zajedno sa udruženjima taksista. To bi se moglo desiti, dodaje Zulić, u februaru po okončanju izbora za gradonačelnika Bihaća.

(rtvusk.ba)