Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Bh. reprezentativac Džanan Musa, koji brani boje Cedevite, dobio je velike priznanje od strane sportskih direktora klubova koji igraju Eurocup.

Naime, košarkaški portal Eurohoops napravio je anketu vezanu za Eurocup, po uzoru na onu koju NBA liga odrađuje s GM-ovima klubova.

U ovoj anketi su sudjelovali sportski direktori klubova koji igraju ovome takmičenju, a odgovorili su na zanimljiva pitanja vezana za Eurocup.

Ono što je bitno naglasiti jeste to da je bh. košarkaš Džanan Musa prepoznat kao igrač koji će osvojiti nagradu za najboljeg mladog igrača ovog takmičenja. Musa je dobio 37,5% glasova ispitanika, a daleko iza sebe je ostavio Anzejsa Pasecniksa, koji brani boje Gran Canarie, s 8,33 glasova.

Kada su u pitanju ostali rezultati JaJuan Johnson (Darussafaka) je s 25% glasova izabran za najspektakularnijeg igrača. Josh Roberson (ASVEL) je najbolji šuter, Stephane Lasme (UNICS) je najbolji odbrambeni igrač, dok su za najboljeg vođu na terenu izabrali Borisa Diawa (Levallois).

Scottie Wilbekin (Darussafaka), koji se našao na spisku selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića, za naredne kvalifikacione susrete naše selekcije, je igrač kojeg bi sportski direktori najradije vidjeli u svojoj momčadi, dok za njega također smatraju kako će dobiti i nagradu MVP-a sezone.

Anketa je također napravljena i za klupske uspjehe, pa tako većina direktora smatra kako će Bayern biti u finalu, a zatim slijede Lokomotiv Kuban, te Darussafaka. Za najneugodnijeg protivnika izabran je Lokomitiv, ASVEL kao najveće iznenađenje, a Bayern za najzabavniju momčad takmičenja.

U izbor za najboljeg trenera, najviše glasova dobio je David Blatt, dok se na drugom mjestu našao Saša Đorđević.