Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Piše: Biscani.net

eti dan svjetskog prvenstva u olimpijskom boksu za juniore, koje se trenutno održava u Armeniji (Yerevan), obilježio je zapažen nastup Bišćanina Hassana Selimovića. Ovaj dan bio je i posljednji takmičarski dan za mladog boksera iz Bihaća.

Hassan je u izuzetno izazovnom meču suočen s reprezentativcem Ekvadora i, nažalost, izgubio podjeljenom sudijskom odlukom rezultatom 3:2. Iako nije uspio osvojiti medalju, Hassan Selimović je svojim hrabrim nastupom u ringu pokazao da zaslužuje mjesto među bokserskom elitom.

Kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu, Hassan je stekao neprocjenjivo iskustvo u svojoj takmičarskoj karijeri. Unatoč izostanku medalje, Selimović će do kraja svjetskog prvenstva odraditi nekoliko nezvaničnih sparing mečeva s predstavnicima zemalja koji su također poraženi u kvalifikacijama.

Svi zainteresirani mogu pogledati Hassanov meč putem sljedećeg linka:

Ovim nastupom Hassan Selimović dodatno se ističe kao perspektivan bokser, a Bihać i Bosna i Hercegovina ponosni su na njegovo predstavljanje na svjetskom sportskom događaju.

(Biscani.net)