Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Najteže stanje je u Podružnici “Šumarija” u Bosanskom Petrovcu, gdje visina snježnog pokrivača na terenu iznosi oko 70 centimetara. Visok snijeg zameo je i puteve u ovoj podružnici. Na teren je upućena potrebna mehanizacija kako bi se osigurala prohodnost najvažnijih putnih pravaca.

Puno bolje stanje nije ni u ostalim podružnicama ŠPD-a. U „Šumariji“ Sanski Most snijeg je na području Grmeča viši od  35 centimetara. Proizvodnja je obustavljena sa izuzetkom otpreme drvnih sortimenata, koja se također odvija usporeno i otežano u nižim područjima.

U pogonu gospodarenja za općinu Bosanska Krupa proizvodnja je također stala zbog snježnog pokrivača koji iznosi od 20 do 50 centimetara. Cesta prema radilištu Torovine je prohodna , a radi se na čišćenju ostalih pravaca.

Proizvodnja je stala i u Podružnici šumarije u Bihaću, gdje je napadalo oko 30 centimetara snijega, a u toku je čišćenje puta prema radilištima Lipa i Hrgar, kako bi se osigurala otprema drvnih sortimenata.

Slično stanje je i u  Podružnici “Šumarija” Klju , u kojoj se čeka na prestanak padavina da bi se otpočelo sa čišćenjem. U cazinskoj podružnici nema snijega i putevi su prohodni, ali je proizvodnja obustavljena zbog velike vlažnosti i klizavog terena.